A banda

A banda története közel 25 éve kezdődött, 1993-ban alakult Nyíregyházán, egyszerű garázszenekarként. Az évek során kétségtelenül Magyarország legnépszerűbb punk-rock zenekarává küzdötték fel magukat.
Az eredeti felállásból Pásztor István (Alvin) énekes/gitáros jelenleg is a csapat frontembere. Alvinékat elsősorban a dalok szövege tette népszerűvé, amely az énekes életfelfogása alapján nagy változáson ment keresztül az évek folyamán. Egy dologban nem változik: szókimondó, őszinte és kompromisszum mentes. A fejlődés a zenei stíluson is megfigyelhető. A nyers punktól kezdve a ska punk vonalon és a zúzósabb metálos hangzáson át, a lírai dallamokig találunk zenei csemegét a repertoárból.
Csoma Viki basszusgitáros nélkül ma már elképzelhetetlen az „Alvin-hangzás”. Viki 1998-ban lépett be a bandába, a basszusgitáron kívül vokálozik és énekel is.
2011-ben csatlakozott az együtteshez Szirota Márió. Közte és a hangszere közötti harmónia a legújabb albumon érezhető igazán, de a koncertek színvonala is emelkedett érkezésével! 2013-tól Dul Sanyi is a színpadi felállás része lett, gitáron, néha basszusgitáron támogatja meg a produkciót! 2017-ban Máriónak más tervei voltak, de szerencsére hazatért a csapathoz Figula Gergő és máig ezzel a felállással lép színpadra a produkció!
Az elmúlt 20 évben 18 album és számos videoklip látott napvilágot. A Sajnálom c. klip nézettsége a túllépte a 4 milliót a legnépszerűbb videó megosztó oldalon.
A dalok technikai kidolgozottsága hatalmas fejlődésen ment keresztül. A 2012-ben kiadott „BÁTORSÁG, NYÚJTOTT KÉZ” c. album minőségi hangzása, az Alvin Records és a SuperSize Recording stúdió munkájának köszönhető, az ezt követő 2014-es az „A BÖLCSEK MEG HALLGATTAK” nagylemezzel már kétségtelenül a legjobb színvonalú Alvin lemezt vehették kézbe a rajongók.
2017 sem telt eseménytelenül! Megjelent a "RENDET A FEJEKBEN" című nagylemez, melyet rögtön a szívébe zárt a közönség!
Az Alvin és a mókusok számos hazai és határon túli fesztivál, rendezvény és klub vendégeként járja az országot - sokszor két estés koncertet adva - dalaikkal engedik szabadjára gondolataikat. A zúzósabb koncertek mellett, bensőséges unplugged koncertekkel is bemutatkoztak, ahol a dalokat áthangszerelve, akusztikus hangszerekkel hallhatják a rajongók.
A banda népszerűsége töretlen és a mai napig nő! A közönség soraiban a mai kölykök mellett a tíz és a húsz évvel ezelőtti „tinédzsereket” is megtaláljuk. Nos, jöhet a következő 23 év!
A banda hivatalos facebook oldala:
http://www.facebook.com/Alvin.es.a.Mokusok